Sivas
Giriş Tarihi : 14-02-2015 01:16

SİVAS'A ÜNİVERSİTE VE STADYUM MÜJDESİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu, partisinin Sivas İl Kongresi'nde konuştu.

SİVAS'A ÜNİVERSİTE VE STADYUM MÜJDESİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu, partisinin Sivas İl Kongresi'nde konuştu.

TÜRKİYE, DÜNYADA YÜKSELEN TEK SES OLACAK 


ABD'deki o üç kardeşimiz için dünyanın her yerinde konuşacağız. Paris'te nasıl yürüdüysek bukatliamlara karşı da en yüksek gür seda Türkiye'nin sedası olacaktır. Milletimizin ve AK Parti'ni sadası olacaktır. İşte milli birlik ve beraberliği tahkim edecek, özgürlükleri koruyacağız. Biraz önce bana yiğido dediniz soruyorum yiğidolar eğilir mi? Yiğidolar dimdik dururlar. Yanlız kalsalar bile yanlış yerde durmazlar. Tekbaşına kalsalar bile zalimin elini sıkmazlar. Allah devlete ve millete zeval vermesin. Allah bu milleti hiç bir şekilde namerde muhtaç etmesin. İşte bizim Türkiye'nin izzetini koruyan, Türkiye'yi yücelten 12 yıllık iktidarımızdan sonra hep beraber şimdi 2023'e yürüyoruz. G-20 dönem başkanlığında Türkiye dünyanın ekonomik geleceğine yön veriyor. Türkiye yükselirken Anadolu'nun yiğitler şehri Sivas da hak ettiği imarı gördü inşallah hak ettiği geleceği de görecek.

SİVAS'A YENİ ÜNİVERSİTE VE STADYUM MÜJDESİ 

İnşallah 25 bin kişilik stadyum gelecek eylülde hizmete girecek inşallah. Sivas'ı lojistik merkezi olan demiryolu projesi gündemimizde. Ankara Sivas arasındaki hızlı tren 2018'de inşallah hizmete girecek. Sadece Ankara Sivas arasında değil Sivas'ın ötesindekileri de yapacak Bakü Tiflis Kars hattıyla birleştirip doğudan batıya, batıdan doğuya giden herkesin Sivas'a selam vereceği büyük bir hat kuracağız. Sivas herkesin uğramak zorunda kalacağı bir şehir olacak. Nuri Demirağ'dan az önce bahsettim. Nursuna hanım bizim vekilimiz biliyorsunuz. Şimdi onun adını taşıyan Sivas Havalimanı yıllık 3 milyon kapasiteye ulaştı. Biz geldiğimizde 3 bin kişi şimdi 495 bin kişi. Büyük Kızılırmak projesini dinledim. Sivas7a hem çok geniş bir dinlenme ve yeşillendirme projesi olacak daha ilerde de Sivas'a has, özgü o şehir geleneğini yaşatacak güzel semtler kuracağız. Sivas kadim güzel şehir sultan şehir sultanların gelip de hayranlıkları izleyeceği bir şehir haline gelecek. Sivas'ın sanayi kapasitesini de geliştireceğiz. 

SİVAS'A 2. BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİ ŞART OLDU 


İnşallah Cumhuriyet Üniversitesi 50 bini aştı ikinci bir devlet üniversitesi için de gerekli çalışmaları yaptıracağız. Öte yandan gemerek barajı talebi vardı onun için de çalışmaların başlatılması gerekli hazırlıklar için talimatlar vereceğiz. Bugün burada karda çok soğuk havada saatlerce bir arada olduk inşallah dışarıda kalanlar da olmuştu en kısa sürede 4 bin kişilik kapalı spor salonu tamamlanacak, olimpik yüzme havuzu inşallah yapılacak. Aslında hepimiz Sivas'ın o ulu erenlerinin önünde ayağa kalkıyoruz. Koruma amirim Sivaslıdır. Canım ona emanet. Seyit Ahmet de özel kalemim mahremim de ona emanet. Canım ve mahremim Sivaslıya emanet. Sivas'tan emanete sahip çıkmayan kimse çıkmaz. Onun için bir ricam daha var tüm Sivas'ı dolaşacağız. 

 

 

AdminAdmin