Sivas
Giriş Tarihi : 13-02-2015 20:53

DAVUTOĞLU'NA SİVAS RAPORU VERİLDİ

Sivas’ta oluşturulan Başkanlar Kurulu’nun hazırladığı rapor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletildi.

DAVUTOĞLU'NA SİVAS RAPORU VERİLDİ

 

 

Sivas'ta oluşturulan Başkanlar Kurulu'nun hazırladığı rapor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletildi.

Başbakan Davutoğlu'nun, valilik ziyaretinde STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ile özel bir görüşme yaparak, sorunları dinledi. Yıldırım, Başkanlar Kurulu adına hazırlanan dosyayı Başbakan Davutoğlu'na takdim etti. Yıldırım yapılan görüşmede, "Milli mücadelenin merkezi olan Sivas'ımızda zat-i alinizi görmekten büyük mutluluk ve onur duymaktayız. Bizler aşağıda imzaları bulunan 36 sivil toplum örgütünün temsilcileri olarak, Sivas'ımıza bugüne kadar verdiğiniz hizmetlerden dolayı teşekkür eder, 2023 hedeflerimize ulaşmamız için ortak tespit ettiğimiz ve öncelikli olarak gördüğümüz 7 konuyu gündeminize almanız halinde Sivas halkının müteşekkir kalacağını bilmenizi isteriz" dedi.

Raporda ise şu maddeler yer aldı:

"İkinci devlet üniversitesi olarak 4 Eylül Bilim ve Teknoloji Üniversite'nin kurulması, Kızılırmak Projesi'nin hayata geçirilmesi, eski stadyum yerinin Sivas Bel ediyesi'ne devredilmesi, demiryolu ihtisas ikinci organize sanayi bölgesinin kurulması, lojistik köy projesinin yatırımına 2015 yılında başlanılması, Sivas'ta açılacak TOBB ETÜ fakültelerine YÖK'ün onay vermesi, Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2017 yılında hizmete açılması".

AdminAdmin