Sivas
Giriş Tarihi : 12-02-2015 23:26

BAŞKAN AYDIN’DAN BASIN TOPLANTISI…

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, basın toplantısı düzenleyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sivas programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKAN AYDIN’DAN BASIN TOPLANTISI…

Sivas için son derece önemli bir program olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, “Kamuoyunun merakla beklediği bazı projeler için yeni bir adım atılması söz konusu olacağından bu programı çok önemsiyoruz. AK Parti’nin il kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. İnşallah Sayın Başbakanımızı şehre girişten itibaren yollarda, evlerin balkonlarında ve tüm güzergâhlarda en iyi şekilde karşılayacağımız inancındayım. Halkımızın, şehrimiz adına gereken ilgiyi en üst düzeyde göstereceğinden hiç şüphem yoktur.” dedi.


Sivas halkının; başta ikinci Devlet Üniversitesi olmak üzere Başbakan’dan Kızılırmak Projesi ve şehrin ihtiyaç duyduğu diğer projeler noktasında isteklerinin olacağını söyleyen Başkan Aydın, “İnanıyorum ki Başbakanımız, bizleri sevindirecek. Sivas, bundan sekiz asır önce dört üniversitesi olan bir şehir. Yani Sivas’ın özünde ilim, bilim, kültür ve sanat var. Bizler Sivas’a tekrar bu değerleri kazandırmak adına ikinci Devlet Üniversitesi’ni açmak istiyoruz. Bununla da kalmayacağız. İnşallah vakıf üniversiteleriyle ilgili önemli talepler var, bunların da önünü açmak için gerekli bütün adımları atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


Bu ziyareti, şehrimiz adına bir avantaja çevirme noktasında vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Aydın, şehrin ortak taleplerinin sivil tolum örgütleri ile yapılan toplantılar neticesinde, iki önemli başlığın öne çıkması suretiyle belirlendiğini kaydederek, “Kızılırmak ve ikinci Devlet Üniversitesi projesi şehrin genel talebi olarak Başbakanımıza iletilecek. Bunlar dışında da iletilecek birçok konu ve proje de yer alacaktır.” ifadelerini kullandı.


Başkan Aydın, daha sonra basın mensuplarının Sivas gündemiyle alakalı sorularını yanıtladı.


Havaalanındaki yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle uçuşların aksaması konusuna değinen Başkan Aydın, ket 1 denilen sistemin yerine ket 2’nin uygulamasıyla büyük ölçüde bu sıkıntının giderileceğini ifade ederek yetkili mercilerle konu hakkında irtibata geçildiğini kaydetti.


Hızlı-tren projesinde gelinen son durumu da özetleyen Başkan Aydın, Ankara’da bakanlar ve bürokratlarla yapılan Sivas Gündemi Toplantısı’nda da hızlı tren projesinin masaya yatırıldığını belirterek şehir merkezinden geçecek olan güzergâhın Kızılırmak’ın güneyine kaydırılması konusunda fikir birliğine varıldığını söyledi.


Diğer yandan vilayet ek binasının taşınması konusuna da değinen Başkan Aydın, Nüfus Müdürlüğü’nün, geçici olarak Bölge Hastanesi’nin yapılmasının ardından boşalacak Numune Hastanesi’nin yerine taşınmasının kararlaştırıldığını söyledi. Geçici dönemin ardından da yeni bir hizmet binası yapılacağını söyleyen Başkan Aydın, Kepenek Meydanı Projesi’ne de taşımayla birlikte başlanacağını belirtti.


Son olarak yeni bir belediye hizmet binası projesi üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Aydın, Sivas’ın gelişmesi ve büyükşehir statüsü kazanması da göz önünde tutularak alternatif yerlerden en avantajlısının Yenişehir Bölgesi olduğunun altını çizdi.

 

 

 

AdminAdmin