Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-02-2015 00:33

ÜNİVERSİTE’DEN KİMLER BU SEMİNERE KATILDI?

Kamu İhale Kurumu tarafından “İhale Mevzuatı Eğitim Semineri” düzenlendi.

ÜNİVERSİTE’DEN KİMLER BU SEMİNERE KATILDI?

Kamu çalışan personele yönelik düzenlenen eğitim seminer, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

İki gün sürecek seminere Belediye Başkan Yardımcıları Mahir Kuzucu, Mehmet Muaz Uzun, Belediye ve Özbelsan Birim Müdürleri, Sivas Belediyesinde görev yapan idari personel ve ihale çalışmalarında görev alan memurlar katıldı.

 

Seminerin ilk bölümünde; Kamu İhale Kurumu Başkanlık Müşaviri Muhsin Açık ve Kamu İhale Uzmanı Dr. Nazım Yılmaz, 6518-6552 Sayılı Kanun Kapsamında İhale Mevzuatında Yapılan Değişiklikler ve Hizmet Alımı İhaleleri Özel Hükümleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Ayrıca seminerde; doğrudan temin, şikâyet ve itirazen şikâyet başlıkları altında bilgi verilirken programın öğleden sonraki bölümünde ise katılımcılar, merak ettikleri hususları eğitimcilere sorma imkânı buldu.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu imzalı gönderilen aşağıdaki yazıda, “uygun göreceğiniz personellerin Eğitim Seminerine katılımın sağlanması hususunda bilgilerinize rica ederim” denildi.

 

Bu eğitim seminerine Cumhuriyet Üniversitesinden kim veya kimlerin görevlendirildiği,  katıldığı merak konusu olurken, bir eğitim ve sağlık kurumu olan Cumhuriyet Üniversitesinde yılda kaç TL’lik ihale yapıldığı ve bu ihalelerde kaç personelin görev yaptığı ise başka bir merak konusu.

 

Bazı çevrelerde, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünün, Sivas Belediye Başkanlığının ricasını yok saydığı yorumları yapılırken, ayrıca Sivas Belediye Başkanlığının, Rektörlüğe rica edemeyeceği, sadece arz edebileceği ifade ediliyor!

 

 

İkinci günde ise 4735 Sayılı Kanun ve Sözleşmelerin Uygulanması konusu hakkında eğitim verilecek.

AdminAdmin