Sivas
Giriş Tarihi : 22-01-2015 23:49

MADEN İŞÇİSİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Sivas’ın Gemerek ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden maden işçisi Nuri Ayyıldız gözyaşları arasında toprağa verildi.

MADEN İŞÇİSİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Gemerek ilçesi Kamışlı mevkiinde dün kaçak olarak işletilen bir maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybederken bir işçi yaralanmıştı. Göçükte hayatını kaybeden maden işçisi Nuri Ayyıldız'ın (47) cenazesi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde otopsi yapılmasının ardından saat 16.00 sularında ilçeye getirildi. Ayyıldız'ın cenazesi ilk olarak yeni aldığı evine getirildi. Bu sırada maden işçisinin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

"ZOR EV ALDIK BİR SENE BİLE OTURAMADI"

Maden işçisinin cenazesi Gemerek Merkez Cami'nde kılınan namazın ardından Gemerek Asri Mezarlığı'na götürülerek son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze sırasında baba Recep Ayyıldız (88) oğlunun cenazesini görmek istedi cenazeyi gören baba gözyaşlarına hakim olamadı. Ölen maden işçisi Nuri Ayyıldız'ın oğlu Onur Ayyıldız da (16) gözyaşlarına boğuldu. Defin işleminin ardından maden işçisinin evinde taziyeler kabul edildi. Taziye sırasında acılı eş Sevgi Ayyıldız'ın 'Zar zor ev aldık içinde bir sene bile oturamadın' demesi dikkat çekti.

Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ve Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir acılı eş Sevgi Ayyıldız'a başsağlığında bulundu. Sevgi Ayyıldız'ın "Mustafa abi seni çok severdi niye girme demedin" sözleri üzerine Başkan Demir'in gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Nuri Ayyıldız'ın annesi Ayşe Ayyıldız da, "Bende çok emeği var. Sütümü helal ediyorum Allah rahmet eylesin" dedi.

Maden işçisi Ayyıldız'ın iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

AdminAdmin