Sivas
Giriş Tarihi : 15-01-2015 22:24

SİVAS'TAKİ MEMURLAR BORDRO YAKIP, AYVA VE HELVA DAĞITTI

Türkiye kamu Sen'in Sivas'taki üyeleri, 2015 yılında memur, emekli ve asgari ücretliye yapılan zammı protesto ederek bordro yaktı.

SİVAS'TAKİ MEMURLAR BORDRO YAKIP, AYVA VE HELVA DAĞITTI

Türkiye kamu Sen'in Sivas'taki üyeleri, 2015 yılında memur, emekli ve asgari ücretliye yapılan zammı protesto ederek bordro yaktı. Yüzde 3+3'lük tepki gösteren memurlar, ayva ve helva dağıttı.

Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, üzerinde 'Ellere var da bize yok mu?' ve 'İnsanı yaşat ki millet yaşasın' yazılı pankartlar açtı. Ellerinde zammı protesto eden çeşitli dövizler taşıyan sendika üyeleri, hükümetin memur, emekliyi ve asgari ücretliyi enflasyona ezdirdiğini savundu. Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, "Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor' masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa döndü. Hükümet, her yıl enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkum ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim ediyor. Ay sonunu getiremeyen, borç batağında çırpınan, masada pazarlanan milyonlarca memurun, bordrosunda yükselen bu ateş, hem bu dünyada, hem öteki dünyada yalancıları, arsızları ve memur pazarlamacıları saracaktır" dedi.

Nurullah Albayrak yapılan bu zamla ayvayı yediklerini ve öldüklerini belirterek sendika üyeleri ile birlikte bordrolarını yaktıktan sonra çevredekilere tahin helvası ve ayva dağıttı.

AdminAdmin