Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-01-2015 23:11

ELLERİ VE AYAKLARI DONDU, ÜNİVERSİTEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Fırtınada yolunu kaybetti, elleri ve ayakları dondu Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde bağlı bir köyden diğerine yürümek isterken fırtınada yolunu kaybeden ve 2 gün boyunca dışarıda kalan 36 yaşındaki Zeki Koçkaya'nın el ve ayakları dondu.

ELLERİ VE AYAKLARI DONDU, ÜNİVERSİTEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde bağlı bir köyden diğerine yürümek isterken fırtınada yolunu kaybeden ve 2 gün boyunca dışarıda kalan 36 yaşındaki Zeki Koçkaya'nın el ve ayakları dondu.

 

İlçeye bağlı Kapukaya köyünde çiftçilik yapan Zeki Koçkaya, 7 Ocak'ta parasıyla mezar açmak için komşu köyleri olan 12 kilometre uzaklıktaki Çavdar'a gitti. Koçkaya burada mezar kazdıktan sonra akşam saatlerinde köyüne dönmek üzere yürüyerek yola çıktı. Havanın kararması ve fırtına nedeniyle yolunu kaybeden Koçkaya, soğuk havaya rağmen 2 gün boyunca dışarıda kaldı. Koçkaya, bulduğu çeşitli kuytulara sığınarak ısınmaya çalıştı. 9 Ocak Cuma günü öğle saatlerinde bitkin bir halde evine dönebilen Koçkaya'nın elleri ve ayakları dondu. Köy yolunun kapalı olması nedeniyle annesi Şehriban Koçakaya, oğlunun el ve ayaklarına yoğurt ile kına sürerek tedavi etmeye çalıştı.

Yolların açılmasının ardından ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi getirilen Koçkaya, yanık ünitesinde tedaviye alındı. Koçkaya'nın sağlık durumu hakkında bilgi veren yanık ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, hastanın kendilerine dün geldiğini ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek Koçkaya'nın ellerinde ve ayaklarında kısmen parmak kayıpları yaşanabileceğini belirtti.

AdminAdmin