Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 19-12-2014 01:38

“PERSONELE YÖNELİK EĞİTİMLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulunda (MYO) görev yapan personele yangın eğitimi verildi.

“PERSONELE YÖNELİK EĞİTİMLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”

Hafik MYO’da görev yapan idari ve güvenlik görevlisi personele yangın kültürünü, yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması ve olası yangın durumlarda yapılması gerekenler, tahliye konusunda yardımcı olmak, teorik ve pratik anlamda olarak bilgilendirmek üzere eğitimin verildiği öğrenildi.

 

Safir Yangın yetkilisi Bilal Kurddan tarafından verilen teorik ve pratik eğitimde; “birçok afette ve olayda en tehlikeli müdahale şekli; yetersiz bilgi ve yanlış müdahale tarzıdır. Konu hakkında yeterli bilgi ve beceri olmadan yapılan müdahaleler olayın büyümesine, can kaybının artmasına ve zararın daha fazla olmasına sebep olur.

Yangın ise bu tür sonuçların görüldüğü en belli başlı afet şeklidir ve her zaman her yerde karşınıza çıkabilir yeri ve zamanı yoktur” şeklinde konuştu.

 

Hafik MYO yöneticilerinden Oğuz Demirkaya ise yaptığı konuşmada; “ben her şeyden önce bir eğitimciğim, bu anlamda her çeşit eğitime önem vermekteyim. Fırsatları değerlendirmekte her zaman büyük fayda vardır. Özellikle iş hayatında yangının bedeli çok daha ağır olmaktadır. Tüm çalışanların başlangıç yangınına ya da yayılmış olan bir yangına doğru malzeme ile ve doğru şekilde müdahale etmesi, söndürmesi ya da yayılmasını engellemesini hedefliyoruz. Can ve mal kayıplarının oluşmasını ya da olayın en az zararla atlatılmasını sağlayabiliriz” dedi

 

"Bugünkü tatbikatlı yangın eğitimimizde, tecrübeli eğitmenimiz Bilal Kurddan kontrolünde oluşturulan ateşe yangın tüpleri ile okul personelimiz müdahale etti ve önemli bir tecrübe kazandı, kendilerine kurum adına teşekkür ederim” dedi.

 

Demirkaya, son olarak; “eğitim şart, her alanda personele yönelik eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecek, herkesin öğreneceği daha çok şey var” diyerek sözlerine son verdi.

AdminAdmin