Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-12-2014 22:52

HAYVAN BARINAĞINA GÖNDERİLİYOR...

Yemek atıkları birçok yerde artık çöplere gitmiyor ve hayvanlara veriliyor. Cumhuriyet Üniversitesi de yemek atıklarını değerlendirmek amacıyla bir dizi çalışma içerisine girdi. Özellikle kafelerde ve yemek salonlarındaki atıklar değerlendiriliyor.

HAYVAN BARINAĞINA GÖNDERİLİYOR...

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, çok amaçlı salonda, yemek artıklarının değerlendirmesi için her masaya uyarı kartları yerleştirerek vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üçgen labirent şeklinde yapılan ve masaların üzerine konarak dikkat çeken kutularda, “Tabaklarda kalan yemeklerinizi hayvan barınaklarına gönderiyoruz. Lütfen tabaklarınıza kürdan, peçede v.b. maddeleri bırakmayınız” ibaresi yazılıyor.

Yemekli toplantılar ve personele ait yemeklerden artan yemekler, Sivas Belediyesine ait hayvan barınağına gönderilerek değerlendiriliyor.

Yapılan bu uygulama ile hem çöpe atılan yemek artıkları ve ekmekler değerlendiriliyor, hemde hayvanların karnı doyuruluyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yapılan örnek çalışmanın diğer kurumlara da örnek olması bekleniyor.

 

Sivas Memleket

AdminAdmin