Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-12-2014 21:45

İŞ İNGİLİZCESİ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Dr. Sadık Ahmet Mesleği eğitim Merkezi tarafından İngilizce’nin önemini vurgulamak amacıyla “İş İngilizcesi” konulu konferans düzenlendi.

İŞ İNGİLİZCESİ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ


Dr. Sadık Ahmet Mesleği Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Üniversitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Faruk Türker katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Eyertaş, esnaf ve öğrencilere faydalı olabilmek için bir plan geliştirdikten sonra üniversite ile görüşerek bu konferansın verilmesini sağladıklarını söyledi.


Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşik Köksal ise, teknolojinin hızla geliştiğine dikkat çekerek, İngilizce’nin her alanda önemli olduğunu belirterek, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Türker ise, İngilizce’nin öneminin artık herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, dünya dilinin İngilizce olduğunu ve herkesin de kendini anlatacak kadar İngilizce bilmesi gerektiğini söyledi.

Sivas’ta çok sayıda tarihi eserlerin olduğu ve tanıtımlarında hem Türkçe hem de İngilizce olarak yeterince yapılmadığını dile getiren Türker, tanıtım için İngilizce’nin şart olduğunu ve gramer ile birlikte pratik yapılması gerektiğini kaydetti

 

Türker katılımcılara, neden İngilizce öğrenilmesi gerektiğini, iş İngilizcesinin genel İngilizceden farkını, işadamlarının İngilizcesini nasıl geliştirebileceklerini, sınavlara nasıl hazırlanması gerekti konularında bilgi verdi.

AdminAdmin