Sivas
Giriş Tarihi : 08-12-2014 16:22

SİVAS’A YENİ MESİRE ALANI...

Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ve beraberindeki heyet Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret ederek Sivas’ta yapılacak ağaçlandırma ve mesire alanları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

SİVAS’A YENİ MESİRE ALANI...


Kardeşler Ormanı’nda yapılıp Sivas halkının kullanımına açılacak olan, içerisinde sosyal donatı alanları da bulunan mesire alanının proje çalışmalarını görüşmek üzere ilimize gelen ve Belediye Başkanı Sami Aydın ile yapılacak çalışmalar için görüş alışverişinde bulunan Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara Başkan Aydın’a çalışmalarda gösterilen yakınlık için teşekkür etti.


Ziyarette konuşan Bölge Müdürü Kara, “Kurumumuzun çalışmaları için bilgi alışverişinde bulunmak üzere Sivas’a geldik. Güzel, canlı bir şehirdeyiz. Bu bakımdan sizleri tebrik ediyoruz. Geçmişte bu şehirde meslektaşlarımız önemli ağaçlandırma çalışmaları yapmışlar. Bölge Müdürlüğümüze bağlı beş il içerisinde en çok ağaçlandırma çalışmasını Sivas’ta yapıyoruz. İlinizde iki tane müdürlüğümüz var: Orman İşletme ve Sivas Fidanlık Müdürlüğümüz… Fidanlık Müdürlüğümüz toplamda 13 milyon fidan üretimi yapıyor ve bu fidanların yarısı Sivas’ta kullanılıyor. Sivas büyük bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen zevkle çalıştığımız bir il. Burada hem Valimiz hem Siz bizlerin daha verimli çalışması için elinizden geleni yapıyorsunuz, bunun içinde size teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aydın, “Göreve geleli 8 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen sizinle ikinci kez böyle yüz yüze görüşebildik. Kayseri’de olmanıza rağmen bizimle yakından ilgileniyorsunuz ve özellikle il merkezi için önemli olan Kardeşler Ormanı’yla ilgili yeni bir cazibe merkeziyle bizim de önümüzü açtınız. Başta Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere hepinize şükranlarımı iletiyorum. Hem Üniversitemiz hem Sivas kamuoyu Kardeşler Ormanı’nı kullanmak istiyor. Daha önce 8 hektarlık alanın Belediyeye tahsisi vardı. Ancak biz bu alanda çalışma yapamıyorduk. Şimdi bu tahsisi iptal ederek daha iyi şartlarda bir çalışma yapılıp yeni bir tahsis yapılacak. Bu konuda Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na ve sizlere teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.


Başkan Aydın, Sivas’ta son 10 yılda ciddi bir ağaçlandırma çalışması olduğuna vurgu yaparak, biz Sivas’ta ağaçlandırma yapılabilecek her alanın ağaçlandırılmasını istiyoruz. Bu konuda da her zaman sizin yanınızdayız. Sizlerle birlikte hem il merkezinde hem kırsalda gerekli çalışmayı yapacağız.” dedi.


Başkan Aydın ziyaretin anısına Bölge Müdürü Kara’ya plaket takdim etti.

 


 

AdminAdmin