Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-12-2014 17:36

BAŞHEKİM GÖKÇE, ÜNİVERSİTE HASTANESİNDEKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

BAŞHEKİM GÖKÇE, ÜNİVERSİTE HASTANESİNDEKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

Gökçe, başhekimlikte düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılında yapılan ve 2015 yılında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Beş ameliyat salonunun modernize edildiğini aktaran Gökçe, diğer salonların tadilat ihalesinin ise gelecek yıl yapılacağını belirtti.

 

Gökçe, tüp bebek merkezinin de tamamlandığını dile getirerek, "Sağlık Bakanlığından izin belgemiz gelince tüp bebek merkezimiz Sivas'a ve çevre illere hizmet verecek şekilde hazır hale gelecek. Bunun dışında acil servis ve yeni yoğun bakım binasını yüzde 90 tamamlamış bulunmaktayız. 16 yataklı yoğun bakım ünitesi için gerekli cihazlar da gelecek yıl tamamlanarak devreye sokmuş olacağız" diye konuştu.

 

Hastanelerinin daha birçok eksiğinin bulunduğunu, bunların da zaman içerisinde tamamlanacağını ifade eden Gökçe, şunları kaydetti:

"2015 yılında öncelikle radyoterapi cihazını üst sınıfa yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu sayede kanser hastalarının da Sivas dışına çıkışını önlemeye çalışacağız. Onkoloji bölümünün binasını modernize etmeyi düşünüyoruz. Oradaki kemoterapi ünitelerini, masalarını ve odalarını yenileyerek hastaların daha rahat bir ortamda tedavi almalarını sağlayacağız. Bunu da gelecek yılın ilk aylarında tamamlamayı amaçlıyoruz. Eskiyen birçok cihazımız var, bunları gelecek yıl büyük oranda yenileme konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

 

Son zamanlarda birçok bölümümüz kuvvetlendi, yeni hocalarımız geldi ama yan dal branşlarımızda eksiklerimiz var. Pediatrik hemetolog ve pediatrik kardiyog geldi. Bu eksiklerimiz önemliydi gerçekten, bunları tamamladık. Pediatrik enfeksiyon gibi bazı eksiklerimiz var. Bu branşlardaki hocalarımızla da irtibata geçerek onları hastanemize kazandırmaya çalışıyoruz."

Yeni bir kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağını anlatan Gökçe, "Yaklaşık 250 yataklı olacak. Hastanemizin yakınına planladık, projeler tamamlandı. Gelecek yılın ilk aylarında ihalesi yapıldıktan sonra temelini atacağız" dedi.

Gökçe, toplantının ardından, Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Kenan Kaygusuz ile birlikte yenilenen ameliyathane salonlarını ve tüp bebek merkezini basın mensuplarına tanıttı.

 

Hastanede bulunan 14 ameliyathaneden 5'inin yaklaşık 2 milyon 700 bin lira harcamayla son sistem teknolojilerle modernize edildiğini, diğerlerinin de projelerinin tamamlandığını belirten Prof. Dr Gökçe, bu salonların organ nakli yapılacak düzeyde hazırlandığını dile getirdi.

Hastane olarak önemli hedeflerinden birinin de organ nakli olduğunu belirten Prof. Dr. Gökçe, "Hastanemizde organ nakli yapılabilmesi için gereken çalışmaları yürütüyoruz. Şu an hastane donanım olarak bunu gerçekleştirebilecek düzeyde. Gerekli izinleri aldıktan sonra ilk etapta böbrek nakli gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin