Sivas
Giriş Tarihi : 26-11-2014 15:02

MİYASE BARUT ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDET' PANELİNE KATILDI

Vali Âlim BARUT’un Eşi Miyase BARUT Hanımefendi '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle CÜ Hemşirelik Öğrencileri Kulübü (CÜHEK) tarafından düzenlenen 'Kadına Yönelik Şiddet' konulu panele katıldı.

MİYASE BARUT ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDET' PANELİNE KATILDI


Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele, Vali Âlim BARUT'un Eşi Miyase BARUT, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Faruk KOCACIK eşi Leman KOCACIK , akademisyenler, öğrenciler ve gönül elçileri katıldı.

 

Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK programda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddet konusunu önemsediklerini belirterek panelin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra hemşirelik öğrencileri kulübü kadına yönelik şiddeti anlatan kısa bir gösteri sundu.

 

Bu gösterinin ardından ‘Kadına Yönelik Şiddet' paneline geçildi. Panel Başkanı Doç. Dr. Zehra GÖLBAŞI, kadına yönelik şiddetin bireysel bir sorun olmanın çok daha ötesinde: "Bugün kadına yönelik şiddet, dünya nüfusunun yarısını oluşturan bir cinsiyetin var olma potansiyelini ortaya koymasına, bu potansiyeli kullanmasına engel olarak aslında ülkelerin gelişmesini ve ilerlemesini engellemekte. Mücadele edilmesi gereken önemli bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır." dedi.

  

 

Panelistlerden CÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva TEL ise psikososyal boyutları ile kadına yönelik şiddeti değerlendirdi. Prof. TEL, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nun (USAK) 2012 yılı Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet raporundan örnekler verdi. Panelistlerin konuşmalarının ardından program sona erdi.


AdminAdmin