Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-11-2014 17:50

C.Ü ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİMİ İLE İLGİLİ ÇIKAN GERGİNLİĞE BAŞKAN EL KOYDU…

Şehrimizin tek üniversitesi olan Cumhuriyet Üniversitesi’nde (C.Ü.) öğrenci konseyi seçimleri nedeni ile bir süredir yaşanan gerginliğe Belediye Başkanı Sami Aydın el koydu.

C.Ü ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİMİ İLE İLGİLİ ÇIKAN GERGİNLİĞE BAŞKAN EL KOYDU…

Bir süredir seçimler nedeni ile çeşitli dernekler ve siyasi parti grupları arasında tırmanan bir gerginlik söz konusu idi. En son önceki gün Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ ve Ocağa bağlı öğrenciler seçimlerin ertelenmesini protesto etmiş ve Ülkü Ocakları Başkanı Yalçındağ sert bir açıklama yapmıştı. 

 

Başkan Aydın, Turan Gazi Yalçındağ ve eleştirilere hedef olan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman’ı makamında bir araya getirerek konunun uzlaşı ile sonuçlanmasını istedi.   Başkan Aydın ikili ile bir süre toplantı yaptı.

 

Toplantı sonrasında açıklama yapan Başkan Aydın, “Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimleri nedeniyle öğrencilerimiz arasında bir gerginlik olduğunu görüyoruz. Ülkü Ocakları Başkanımız ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanımızla bir süre sohbet ettik. Bu gençler bizim gençlerimiz, çocuklarımız, yeğenlerimiz, kardeşlerimiz… Üniversitemize okumak, kendilerini geliştirmek hem ailelerine hem de ülkelerine faydalı olmak için gelen gençlerimiz” ifadesini kullandı.

GEÇMİŞTE ÜLKE OLARAK ACI TECRÜBELERE SAHİBİZ…

Geçmişte bu yüzden ülkede yaşanan sıkıntılara vurgu yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, “70’li 80’li yıllar bu ülkenin kayıp yılları olmuş, çok sayıda gencimiz mağdur olmuştur. Anneler, babalar üzülmüştür. Belki şu anda gençlerimiz bunu hatırlamıyorlar ama ülkemiz çok acı yaşamıştır. Bu bakımdan benim her iki başkanımızdan ricam; başkanlar olarak gençlerimizi doğru yönlendirmek durumundasınız, örnek olmak durumundasınız ve onları teskin etmek durumundasınız. Oradaki gençlerimiz gençliğin verdiği duygu ile olaylara ani tepki gösterebilir. Bizler bu noktada duyarlı olmalıyız. İster Ülkü Ocaklarımızdan gençler olsun, ister AK Partiden gençlerimiz olsun, ister Alperen Ocaklarımızdan gençlerimiz olsun bunun çok önemli olduğunu düşünmüyoruz. Önemli olan bu gençlerimizin sağlıklı, sıhhatli bir şekilde okullarını tamamlayıp ülkelerine hizmet etmeleridir.  Başkanlarımızın bu konuyu gerekirse üniversite yönetimimizle görüşerek tatlılığa bağlayacaklarına inanıyorum. Bizlerin ayrıştırılmış gruplar şekline dönüştürülmesinin ülkemiz için bir kayıp olacağını düşünüyorum. Her birimizin görüşleri farklı olabilir ama bu birbirimize karşı güç kullanılmasını gerektirmez. Bu vesile ile davetimizi geri çevirmeyen başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Siz derslerinize bakın, okulunuzla ilgilenin 70’li 80’li yılları bizlere yaşatmayın” şeklinde konuştu. 

 

 

AdminAdmin