Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-11-2014 00:52

GÖK MEDRESE, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NİN HİZMETİNE VERİLECEK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, restorasyonuna başlanan Gök Medrese'nin Cumhuriyet Üniversitesi'nin hizmetinde olacağını söyledi.

GÖK MEDRESE, CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NİN HİZMETİNE VERİLECEK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin tarihi medreselerden birinin üniversiteye verilmesi yönündeki açıklamalarına destek verdi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık’ın bu yöndeki talebini değerlendiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gök Medrese’yi üniversitenin kullanabileceğini ifade etti.

Rektör Kocacık, şehir ile üniversitenin kaynaşması adına şehir içinde üniversiteye ait bir yer verilmesini uzun bir süredir dillendiriyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'de Sivas ziyaretinde asırlar önce üniversite olarak hizmet veren medreselerden birini rektörlüğün kullanmasının yararlı olacağını dile getirmişti.

Uzun bir aranın ardından restorasyonuna başlanan Gök Medrese’nin 2016 yılında restorasyonunun bitmesinin ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Rektörlük arasında imzalanacak protokolle Cumhuriyet Üniversitesi'ne devredilmesi planlanıyor.

AdminAdmin