Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-11-2014 00:25

İYİ Kİ VARSIN, ÜNİVERSİTE HASTANESİ…

Sivas'ta un fabrikasında işçi olarak çalışan Niyazi Karaarslan 4 ayda içerisinde geçirdiği iki iş kazası sonucu sağ ve sol elinde bulunan 6 parmağını kaybetti.

İYİ Kİ VARSIN, ÜNİVERSİTE HASTANESİ…

 

Sivas'ta un fabrikasında işçi olarak çalışan 41 yaşındaki Niyazi Karaarslan 4 ayda içerisinde geçirdiği iki iş kazası sonucu sağ ve sol elinde bulunan 6 parmağını kaybetti.

 

Gürün ilçesi Kirazlık Mahallesi'nde yaşayan evli 3 çocuk babası Niyazi Karaarslan çalıştığı un fabrikasında Haziran ayında unları torbalamakta kullanılan makinenin kilidine sağ elini kaptırdı. Kazada Karaarslan'ın üç parmağının uç kısımları koptu. Hastanede tedavi altına alınan Niyazi Karaarslan hastanedeki tedavisi bitince taburcu oldu. Fabrikadaki işine geri dönen Karaarslan bu defada sol elini aynı makineye kaptırdı. Parmak uçları kopan Niyazi Karaarslan arkadaşları tarafından Gürün Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Karaarslan el cerrahisi servisinde tedaviye alındı. Kopan parmak uçları yerine dikilemedi. Tedavisi süren Karaarslan, Un yaparken buğdayı ezmek için kullandığımız makinenin ayarını yaparken eldivenin ucunu kaptırdım. Elimi içine çekti. Parmaklarımı ezdi acil stop düğmesine basarak makinayı durdurup elimi kurtardım. Parmaklarımın 4 tanesinde hasar var. Bir tanesinde fazla hasar yok ama diğer üçünün uçları kopuk ve etini soymuş durumda. dedi.

 

4 Ay önce de aynı yerde sağ elini makineye kaptırdığını anlatan Karaarslan, O kaza sonucu da parmaklarım yerine dikilemedi. Uçlarına yama yapıldı. 4 Ay içerisinde iki kez aynı şekilde kaza geçirip parmaklarımı kaybettim. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. dedi. Cumhuriyet Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi El Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayati Öztürk, bu tür kazaların genellikle iş güvenliği kurallarına uyulmamasından kaynaklandığını belirterek, Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yaralanmaların çoğu elde meydana geliyor. Hastamızın parmak uçlarının ezilme türünde yaralanmalar vardı. Hastamız 4 ay önce yine iş kazası nedeniyle hastanemize gelmiş, kopan parmaklarına yama yapmıştık. Bu defa sol el iş kazasıyla geldi. Ezilme çok olduğu için tekrar parmakları yerine dikmek mümkün olmadı. Vücudun çeşitli yerlerinden aldığımız dokular ile kopan parmakların üzerini kapattık. dedi. Hastanede tedavisi devam eden Karaarslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AdminAdmin