Sivas
Giriş Tarihi : 18-11-2014 22:21

CAMİ KUNDAKLAYAN ŞİZOFRENİ HASTASI YAKALANDI

Sivas'ın Ulaş ilçesinde benzin dökerek bir camiyi yakan ve çeşitli iş yerlerine zarar veren şizofreni hastası 47 yaşındaki M.A. polis ekipleri tarafından yakalandı.

CAMİ KUNDAKLAYAN ŞİZOFRENİ HASTASI YAKALANDI

Kırşehir'de yaşadığı öğrenilen şizofreni hastası M.A. bugün öğlen saatlerinde Sivas'ın Divriği ilçesinden trenle Ulaş ilçesine geldi. Burada mahalle aralarında oynayan çocuklara saldıran M.A. çevredekilerin tepki göstermesi üzerine oradan uzaklaşarak bir akaryakıt istasyonuna gitti. Buradan bidonla aldığı benzin ile ilçenin Cemal Tarlan Caddesi'nde bulunan Merkez Camisi'ne gelen Arık, burada bir süre oturdu.

Daha sonra ise yanında getirdiği benzin ile caminin içerisine girerek minberi ateşe verdi. Çevrede bulunanların müdahalesiyle yangın söndürülerken, ahşap minber kül oldu. Bunun üzerine polis araştırma başlattı.

İlçeden otostop yaparak Sivas kent merkezine geldiği tespit edilen M.A.'nin il merkezinde de bazı işyerlerinin camlarını kırdığı belirlendi. Aramaları sıklaştıran polis ekipleri mobese kameralarını incelemeye aldı. Şehirden ayrılma ihtimaline karşın otobüs ve tren farları da kontrol edildi. Aramalar sırasında şizofreni hastası M.A. köy terminalinde otobüs beklerken yakalanarak gözaltına alındı. Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Arık, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. M.A.'nın zaman zaman çeşitli vasıtaları kullanarak değişik illere gittiği tespit edildi.

AdminAdmin