Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-11-2014 20:01

REKTÖR YARDIMCISI YILMAZ, SİVGİAD'IN GENEL KURULUNA KATILDI…

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz, Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği SİVGİAD 1. Olağan Genel Kurulunu katıldı.

REKTÖR YARDIMCISI YILMAZ, SİVGİAD'IN GENEL KURULUNA KATILDI…

Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği SİVGİAD 1. Olağan Genel Kurulunu İstanbul Hilton Double Tree Otelde yaptı.

Sivgiad Genel Kuruluna Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Dr.Handan Toprak, Avcılar Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz, Eski Milletvekili Mukadder Başeğmez, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı, Şaban Demirel, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Handan Kantar, Nebahat Yıldırım, İranlı İş Adamları Dernek Başkanı, Mehdi Caluzade, Tunceli İş Adamları Dernek Başkanı Musa Bulut, Mahmutpaşa İş Adamları Dernek Başkanı Yusuf Yetişgin, Sidef Başkanı Celal Deniz, Sivas Platform başkan yardımcısı Besim Cebecioğlu, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte, bir çok Sivil Toplum Kuruluşu başkanı ve BASIN mensupları katıldı.

Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği SİVGİAD başkanı Murat Açıl yapmış olduğu konuşmasında şu mesajları verdi...

Tecrübeliyiz ve Hazırız

Sivgiad Başkanı Murat Açıl yapmış olduğu konuşmasında, çok kısa bir süre içerisinde kurulmuş olmamıza rağmen, tecrübeliyiz ve hazırız sözleriyle, Sivas ve Sivaslı İş Adamlarının eksikliklerini bildiklerini ifade etti. Ayrıca Sivaslı Derneklerin çok fazla olduğu algısı üzerine, gerçeğin o şekilde olmadığını, Türkiye'de 90 bin faal dernek olduğunu ve bu derneklerin 20 bininin İstanbul'da olduğunu, Sivaslı derneklerin sayısının ise 2011 yılı verilerine göre İstanbul içerisinde 455 olduğunu belirtti.

766 Sivaslı Derneğimiz Var!

Sivaslı dernek sayısının 766 olduğunu ifade eden Açıl, diğer illere bakıldığında ise bu sayının Trabzon'da 1200 civarında, Tekirdağ'da ise 900 civarında olduğunu belirtti. ''O zaman bu algı nereden çıkıyor'' sözleriyle illerdeki dernek sayılarına ve algıya dikkat çekti...

Sivas'ı incelerseniz, Türkiye’nin Genelini Algılamış Olursunuz!

Sivas'ı incelerseniz ve Sivas ile ilgili çalışmalar yaparsanız, Türkiye'nin genelinide algılamış olursunuz. Sivas'ın coğrafyası ve rakım olarak geniş bir alana sahip olduğunun altını çizen Açıl, Sivas'ta her türlü yapının bir arada olduğunu görmek mümkündür diyerek, ekonomik koşullar nedeniyle Sivas'ın büyük göç verdiğine vurgu yaptı.

Ekonomik göçün sonucunda ise, kent kültürüne alışmak adına dernekler kurulmasının normal olduğunu ifade ederek, büyük şehirlerde dernek kurmanın dez avantajj olmadığını, aksine avantaj olduğunu söyledi.

Sivaslılar Mütevazı ve Birliktelik İçinde

Orta ölçekteki iş adamlarının, girişimci kadın ve gençlerin, projecilerin bir arada gerçekleşeceği geniş bir derneğe ihtiyaç olduğunu görerek, bunu ekonomiye döndürmek amaçlı olarak yola çıktıklarını ifade etti.

Biz Neler Yapıyoruz!

Sivgiad Başkanı Murat Açıl, biz üyelerimizi bir araya getiriyoruz. Bire bir tanışmalarını sağlıyoruz. Bir birleri ile iş yapmalarını sağlıyoruz. Bunu yaparkende etik kurallar uyguluyoruz. Bizim üyemiz olan firmalarımız bir birleri ile ticaret yaparken, o kuralların dışına çıkmamalı, bize yakın olan diğer iş adamları derneklerini ise fahri üye yaparak, o katmadeğerin içerisine katıyoruz. Diğer iş adamları dernekleri ile birlikte hareket ediyoruz.

İş Birliğine Açığız!

Avcılar Belediye Başkanı Dr.Handan Toprak Benli ile ilgili görüşlerinide ifade eden Açıl, Biz İş Birliğine Açığız, bu yanlış anlaşılmasın, biz bir talepte bulunmuyoruz. Biz bir katkı sunalım, bulunduğumuz bölgelerde işsizlik çekenleri bize yönlendirin, bizler istihdam sağlayalım, sadec iş adamlarının değil, bütün hemşehrilerimizin hayatlarına, olumlu, pozitif sızacak, onlardan talep etmeyen, onlara katkı sunacak, onlarında ekonomik ve sosyal yaşamına bir renk yaratacak, bir iş adamları derneği düşündük, o anlamda çalışıyoruz diyerek, ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın bundan öte hiç bir beklentisi yok, asla siyasi bir beklentimiz yok, ama gurubumuzun içerisindeki arkadaşlarımızdan siyasi parti ayrımı yapmaksızın, siyaset yapanların olması ise bizim için keyftir dedi.

Sivas'ın bütün sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğunuda ifade eden Açıl, yakın bir zamanda tek bir ses olabilmek adına, Sivaslı Dernekleri bir toplantıda bir araya getireceklerini ifade ederek, ekonomi yaratmanın ve ekonomik olarak bir güç olabilmenin peşindeyiz dedi.

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI DR.HANDAN TOPRAK

SİVGİAD GENEL KURULUNA KATILDI.

Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği SİVGİAD başkanı Murat Açıl ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, sözlerine, Sivas’ın Türkiye için önemli bir model olduğunu ifade etti. Anadolunun en önemli kenti Sivas'tır diyerek, Atatürk ün 4 Eylül Kongresini yaptığı ve o topraklardan çıkanların vatanın her köşesini Sivas bilmiş ve bulunduğu yere sahip çıkmış, sorunları çözmeye, katma değer yaratmaya yola çıkmış insanlar olmasının önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, Sivaslıların gittikleri her yerde, sanayici iş adamı olarak, kendilerini kabul ettirmiş ve takdir kazanmış olmalarının altını çizerek, marmara bölgesindeki tek kadın Belediye Başkanının Sivaslı olduğunu mutluluğunu paylaştı. Sivaslıların kurdukları hiç bir örgütün yerel kalmadığını söyledi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz ile birlikte, eski milletvekillerimizden ve Şişli Belediye Başkan Adayı Mukadder Başeğmez, Sidef başkanı Celal Deniz'inde selamlama konuşması yaptığı genel kurul sona erdi.

AdminAdmin