Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-11-2014 19:51

“BU DAVA SİYASİ BİR DAVA DEĞİL BU DAVA ÖĞRENCİLERİN HAK DAVASI”

2009-2011 dönemi öğrenci Konsey başkanı olan Kerim Karasu gazetemize bir açıklama yaparak, “Bu dava siyasi bir dava değil bu dava öğrencilerin hak davası” dedi.

“BU DAVA SİYASİ BİR DAVA DEĞİL BU DAVA ÖĞRENCİLERİN HAK DAVASI”

Kerim Karasu gazetemize yaptığı açıklamada: “Cumhuriyet Üniversitesinde geçtiğimiz günlerde fakülte temsilciliği seçimlerinde duyuru yanlışlığından dolayı aday olmak isteyen öğrenciler aday edilmemişti.

Öğrencilerin bu konuya itirazı sonucu rektörlük seçimleri ileri bir tarihe alarak herkesin demokratik bir şekilde seçimlere katılımını sağladı. Bunun sonucu olarak da seçimler kurallara uygun bir şekilde gerçekleşti. Uygunsuz ve gayri resmi seçim yapmayı planlayan ve seçimlerde hezimete uğrayan azınlık bir grup konsey başkanlığı seçimlerine 2 gün kala itirazda bulunarak siyasi baskılar sonucu konsey seçimlerinin ertelenmesi talepleri rektörlük tarafından kabul edildi.

Seçimlere iki gün kala itiraz eden grubun üniversite genelinde seçimleri kaybettiği tüm kamuoyu tarafından bilinmekte olup seçimler de yaşadıkları hezimetleri siyasi baskı yoluyla kazanmaya çalışmaktadırlar” ifadelerine yer verdi.

“Şahsımın tekrar öğrenci konsey başkanlığına aday olmasıyla birçok öğrencinin de desteğini alarak seçimleri açık ara farkla önde götürmesi üniversite de ki azınlık bir grubu çok rahatsız etti. Üniversite de azınlıklarını siyasi baskılarla kapatmaya çalışanlar öğrencilerin ekseriyetinin seçtiği temsilcilerin seçimlerini iptal ettirmeye çalışarak hukuksuz bir şekilde sadece yandaşlarının seçime girmesini talep etmektedirler”

Karasu son olarak: “Bu hukuksuz girişime karşı, pazartesi günü tepkimizi göstermek üzere merkezi kafeterya önünde toplanıp rektörle görüşme talep edeceğiz” dedi.

AdminAdmin