Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-11-2014 15:13

YURTPARK ÖĞRENCİ YURDU’NUN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Yurtpark AŞ tarafından yapılan 1410 kişilik öğrenci yurdunun açılış töreni gerçekleştirildi.

YURTPARK ÖĞRENCİ YURDU’NUN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Yurt Yemekhanesi’nde gerçekleşen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, eşi Leman Kocacık,  Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Baro Başkanı Muharrem Eliş, Yurtpark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Köksal, Yurtpark Yetkililerinden Onur Çağlar, Öner Çağlar, Gökhan Çelikkalp, Ali Salman, Şerif Köksal, Yurt işletmecisi Sebahattin Tokgöz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Mehmet Baktır, Merkezi Araştırma ve Geliştirme Laboratuar Müdürü Prof.Dr. Mustafa Turan, Üniversite hastanesi Başhemşiresi Nezahat Demirkaya,  Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk ve eşi Gülçin Buyruk, hayırsever iş Adamı Lütfi Abay, kurum müdürleri, Öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, yurdun yapımının kısa sürede tamamlandığını ifade ederek, “1265 kişilik yurt binamızda inşallah şubat ayında tamamlanacak. Bütün amacımız, her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimizin daha huzurlu eğitim görmeleri için barınma imkânına çözüm getirmektir. İnşallah bu amacımıza ulaşır, öğrencilerimizin başarısına katkıda bulunuruz. Yurdun yapımı için emek gösterildi, çaba harcanıldı, bugün hepimiz karşılığını almış bulunuyoruz. Bu güzel yurdu üniversitemize kazandıran başta Yurtpark AŞ Genel Müdürü Cengiz Köksal beye, yurtpark yetkililerinden Gökhan Çelikkalp, Onur Çağlar, Öner Çağlar,  Ali Salman, Şerif Köksal’a, Gülay Çelikkalp hanımefendiye ve Vakıf Genel Sekreteri, danışmanım Prof. Dr. Ertan Buyruk’a teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

 

Vali Yardımcısı Salih Ayhan ise konuşmasında her şeyi devletten beklemenin anlamsız olduğunu ifade ederek “Her yıl eğitim öğretim dönemi başlangıcında yurt sorunu ile öğrenciler bizlere de müracaat ediyor. Burada yapılan yurt ile öğrencilere güzel bir imkân sağlandı, üniversitemiz güzel bir yurt kazandı, Sivas genç bir müteşebbis ruh kazandı. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık olmak üzere, Prof. Dr. Ertan Buyruk ile Yurtpark yetkilileri ve emeği geçenlere teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.  

 

Yurtpark Yönetim Kurulu Başkanı Köksal ise amaçlarının eğitime destek olduğunu ifade ederek, başta Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk’a teşekkürlerini ileterek,  yurdun öğrencilere hayırlar getirmesini ifade etti.

 

CÜ Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Buyruk ise 1400 kişilik öğrenci yurdu hakkında bilgi vererek “Cumhuriyet Üniversitesi’nde son zamanlarda çok güzel işler meydana geliyor. Bu yurdumuzda onlardan birisidir. Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı olarak hayırsever iş adamlarına kapımızı sonuna kadar açıyoruz. İnşallah bu yurdumuz diğer hayırsever iş adamlarımıza da örnek olur.

Biz eğitime yapılan desteği çok önemsiyoruz. İnşallah yapılan yurtlarla öğrencilerimizi barınma sıkıntılarından kurtaracağız. Emeği geçenlere teşekkür eder, yurdun hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından programa katılanlar tarafından yurdun açılışı gerçekleştirildi.

AdminAdmin